Componist

© Arjen de Boer

Vanuit zijn ervaring als zanger en dirigent schrijft Karel nieuwe muziek. Hij schrijft hoofdzakelijk voor de stem en heeft gecomponeerd voor uiteenlopende bezetting, van solozang tot een koor van meer dan honderd zangers.

Zijn composities zijn geliefd onder zangers vanwege de zingbaarheid en onder luisteraars vanwege het weid scala aan kleuren waarmee hij toegankelijke muziek met diepgang schrijft.

Opdrachtcomposities

 

Karel componeerde voor onder andere de Utrechtse Studentencantorij en Collegium Vocale Fryslân. Zowel voor zijn eindexamen Klassiek Zang als Koordirectie schreef hij nieuwe stukken.

Hiernaast vindt u de opname van Seltsam im Nebel zu wandern, uitgevoerd door de Utrechtse Studentencantorij onder leiding van Fokko Oldenhuis.

Hij schrijft ook regelmatig nieuwe muziek voor zijn eigen koren. Met Kamerkoor Cantus voert hij regelmatig nieuwe muziek uit.

Hij schreef in 2023 een nieuwe cantate op de tekst van Psalm 2 met fragmenten uit het Magnificat.

 

Opdrachtcomposities

 

Op YouTube zijn meerdere composities van Karel te beluisteren.
Hiernaast vindt u een live-opname van Until we meet again: een afscheidsgroet die diende als toegift voor Karels eindexamen koordirectie, gezongen door meer dan honderd zangers.