Dirigent

© Arjen de Boer

Karel ontwikkelde zijn liefde voor het koorzingen tot een muzikale carrière als dirigent. Hij studeerde in 2023 af in koordirectie bij Louis Buskens aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij is vaste dirigent van drie gezelschappen en is daarnaast regelmatig werkzaam als dirigent op projectbasis.

Kamerkoor Cantus

 

In 2021 richtte Karel een nieuw koor op voor jonge zangers op zoek naar een uitdaging in de koormuziek.

Kamerkoor Cantus groeide uit van een studieobject tot een volwaardig eindexamenproject in mei 2023. In een afgeladen volle Lutherse Kerk studeerde hij af met op het programma o.a. de Actus Tragicus van Bach en het Miserere mei van Allegri.

Cantus zong in 2023 Ein deutsches Requiem van Brahms en komend project staat Rejoice in the Lamb van Britten op de rol. Het koor is altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen en verrassende concerten.

Luister naar Cantus op YouTube of kijk voor meer informatie op kamerkoorcantus.nl.

© Arjen de Boer

© Fokko de Jong

 

Cantorij Roden

 

Karel is als cantor-dirigent verbonden aan de PKN-gemeente van Roden. De cantorij zingt maandelijks in de vieringen, in het bijzonder rondom de christelijke feestdagen als Kerst, Pasen en Pinksteren.

 

Als cantor stemt hij de muzikale invulling af met de voorgangers, repeteert met de cantorij en dirigeert koor, gemeente en instrumentalisten tijdens de vieringen.

Kijk voor meer informatie op de website van de PKN Roden.

 

 

Gereformeerd Groninger Mannenkoor

 

Sinds 2022 is Karel dirigent van het GGM.

Het koor bestaat al sinds 1952 en kent een rijke historie van samenwerking met musici uit de regio, waaronder Sietze de Vries, die regelmatig heeft gecomponeerd voor het koor.

Karel dirigeerde het koor tijdens de Kerstnachtdienst in 2022 voor meer dan 3000 mensen in de Martinikerk. Meer informatie over het GGM vindt u hier.

© Arjen de Boer